Over ons

Realstats is specialist in de vastgoedbranche en de nummer één in huurdata. Met een team van data experts zorgen wij voor de meest betrouwbare datasets en data-analyses van de Nederlandse vrije sector huurmarkt. Dat doen we door de data van de twee grootste huurplatforms van Nederland, Pararius en Huurwoningen.nl, te combineren met andere gerenommeerde en betrouwbare databronnen.


Onze missie is het transparant maken van de woningmarkt, zodat vraag en aanbod in de toekomst beter op elkaar aansluiten. Door trends en ontwikkelingen in de huurmarkt zichtbaar te maken, helpen wij vastgoedprofessionals met het maken van belangrijke keuzes. Daarmee worden investeringsrisico’s zoveel mogelijk beperkt. 


Data sources

and many more... 

Realstats is ontstaan uit een samenwerking tussen Clappform en Pararius.

Clappform is het data analytics platform voor de gebouwde omgeving. Het flexibele cloud-based platform maakt het mogelijk om waardevolle inzichten te creëren uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data, en zo geavanceerde data analytics te integreren in bedrijven. Met de kennis en expertise vanuit de verschillende sectoren, helpt Clappform bij het integreren en ontwikkelen van AI – oplossingen om bedrijfsprocessen slimmer te maken.

Pararius brengt sinds 2006 vraag en aanbod op de woningmarkt samen en is met maar liefst 2,5 miljoen bezoekers per maand het grootste huurplatform van Nederland. Alle professionele vastgoedpartijen zoals makelaars, projectontwikkelaars en woningcorporaties kunnen koop- en huurwoningen op Pararius plaatsen. Het woningaanbod op het platform is hierdoor actueel, eerlijk, volledig en helemaal gratis toegankelijk voor woningzoekers. Zodoende vinden jaarlijks meer dan 70.000 mensen hun nieuwe thuis op Pararius!

Meet the team

Maak kennis met onze experts! 

Jasper de Groot
Executive Director

Tom Griffioen
Executive Director

Rogier Alkemade
Executive Director

Benjamin de Jong
Business Analytics Researcher

Diego Tolen
Product Development

Jeroen Schoonderbeek
Lead Data Scientist

Jean-Paul de Lange
Head of Sales

Philip van der Molen
Product Consultant

Marijn Sinke
Head of Marketing

Marco Janssen
CTO

Chelsey van
der Vegt

Content Marketeer

Danielle Baas
Content Marketeer

Querine Zielhuis
Business developer

Martijn Barendregt
Data Scientist

Tom Verveer
Online Marketeer

Cas Leentfaar
Data Engineer

Nu starten?

Let's get in touch

hello@realstats.com

Realstats
Blaak 555
3011 GB Rotterdam
010-2618300

Let's connect! 

 © 2022 Realtstats B.V. 

KvK 83064575